Effekt-Brodyr

Framtidens sätt att brodera på redan idag.

Brodyr med ”effekt”

Detta är ett helt nytt och revolutionerande sätt att brodera på. Vi broderar med en enda tråd som färgas i samma ögonblick som den broderas. Detta betyder att vi kan brodera med vilka färger som helst. Göra toningar och gradienter som tidigare varit omöjligt att åstadkomma.

Miljöfördelar med vår effekt-Brodyr

Brodyrtråden som används i en i vår effekt-brodyr är tillverkad av återvunna pet-flaskor. Tråden färgas med en extremt liten mängd färg, tråden blir helt genomfärgad och påverkas inte av tvättmedel med blekmedel. Tråden tvättas i ett slutet system med vatten. Det gör att mängden vatten som går åt i produktionen är minimal. under en sexmånaders period så har mindre än 1 liter vatten gått åt i tvätt processen. Genom att använda denna teknik så färgar vi bara exakt den mängden tråd som går åt för just er brodyr. Det minskar mängden tråd som används och även minskas mängden tråd som måste hållas i lager. Vi ser bara fördelar med denna teknik.

Brodyrkort med Toningar och gradienter

Vi skapar brodyrkorten i två steg. först stygnsätter vi brodyren och sedan matar vi in brodyrkortet i ett program för att färgsätta brodyrkortet. Givetvis är det mer arbete bakom varje brodyrkort med Effekt-brodyr. Kostnaden blir såklart något högre än en traditionell brodyr. Men fördelarna med att ha en broderad logo med vår effekt-brodyr slår allt. Du som kund får en hållbar brodyr med återvunnen tråd, tillverkad av gamla pantade pet-flaskor. Vilket betyder att ni är med och spar på våra gemensamma resurser på vår planet.

Varför skall du välja denna brodyr?!

Vi skall alla göra allt vi kan för att minska vårt klimatavtryck. På detta sätt kan du enkelt vara med och bidra till en mindre miljöpåverkan. Du får en brodyr som sticker ut utseende mässigt. Vi kan brodera din logo med gradienter och toningar. När man skapar en logo idag så vill man gärna kunna använda toningar och gradienter. Då har man fått kompromissa när man vill brodera sin logga genom att utesluta vissa färger eller för att vissa färgeffekter inte kunnat skapas. Förr fanns det bara ett visst antal färger i trådkartan, idag är den i stort sätt oändlig.

recycled_thread_cirkel

Återvunnen polyestertråd

När du väljer en Effekt-brodyr så används en tråd som tillverkas av bland annat återvunna PET-flaskor.

reduced_thread_cirkel

reducerar mängden trådspill

En tråd oändligt med färger. Vi färgar exakt den mängden tråd som går åt till din logo.

reduced_Chemical_cirkel

Reducerar mängden kemikalier

I infärgnings processen tillsätter vi inga kemikalier för att tex. fixera färgen i tråden.

waterwaste_cirkel

Reducerar vattenåtgången

Tråden tvättas i ett slutet system vilket gör att mängden förorenat vatten är i det närmaste noll.